segueix-nos:
Desplaça per a descobrir
torna a dalt

Ap! Lleida

  /  Actualitat   /  Blanca Cusiné, Núria Cervós, Elena de Carandini, Casandra Vicente, Sonia Alins, Montse Cerqueda i Carolina Climent reben els Premis Ap!Lleida

L’Associació Professional d’Empresàries de Lleida i Pirineus Ap!Lleida ha celebrat aquest dijous 19 d’octubre la quinzena edició dels Premis Ap!Lleida, uns guardons que realcen la vàlua de les dones en totes les esferes professionals. La gala de lliurament d’aquests guardons ha tingut a lloc a la nau central de la Seu Vella de Lleida, com ja és tradició, i ha comptat amb l’assistència d’un centenar d’assistents.

Aquesta és una cita totalment consolidada en el territori, i edició rere edició permet redescobrir el talent de més dones professionals d’àmbits com la recerca, l’empresa, la comunicació, l’art o l’esport.

Les 7 premiades en l’edició d’enguany són:

 1. Premi a la planificació, la innovació i/o internacionalització

Blanca Cusiné, directora multitasking de l’empresa de maquinària agrícola Arcusin.

Formada en l’àmbit de l’enginyeria industrial, la innovació i la direcció empresarial, des del 2018 Cusiné desenvolupa el rol de directora multitasking a Arcusin, empresa referent i amb una llarga trajectòria en el sector de la maquinària agrícola.

A més a més, forma part de la Junta Directiva d’Agrupem, nova associació́ dedicada a potenciar el desenvolupament econòmic i social d’empreses del Pla d’Urgell; de la junta d’ANSEMAT, organització que vetlla pels interessos de les empreses fabricants de maquinària agrícola a escala nacional; i de la junta de la FMAC (Fabricants de Maquinària Agrícola de Catalunya).

Immersa en la creació d’un nou pla estratègic per Arcusin (2024-2026), Cusiné ha contribuït al fet que la seva presència sigui reconeguda en una seixantena de països d’arreu del món.

 

 1. Premi a la directiva, empresària i professional de l’any

Núria Cervós, directiva del grup empresarial Cervós, dedicada al sector de la construcció.

Formada en l’esfera de l’enginyeria de camins, canals i ponts, així com en l’administració i la direcció d’empreses, Cervós és consellera delegada i directora del Grup Constructor Cervós.

Incorporada al negoci familiar d’ençà del 2011, Cervós s’ha focalitzat en liderar i dirigir un procés d’evolució de l’empresa dins del sector tot aportant els seus propis coneixements tècnics i les eines més innovadores de gestió de finances, el lideratge d’equips i la gestió i optimització de processos.

El seu alt grau d’implicació amb Cervós ha fet que avui la firma sigui un projecte solvent, competitiu i referent al territori de Lleida, que actualment passa per un moment d’expansió territorial i de consolidació de la diversificació de l’activitat dins del sector de la construcció.

 

 1. Premi al projecte empresarial social que hagi tingut un gran impacte al territori

Elena de Carandini, presidenta de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, gestora del Castell de Raymat i fundadora del Raimat Arts Festival i l’Apat Magazine.

 

Amb una dilatada experiència en el món empresarial, de Carandini treballa aprofundint en l’economia regenerativa a través del Raimat LAB i el Raimat Arts Festival, un festival organitzat sota el paraigua de la Fundació Comunitària Raimat Lleida, de la qual n’és la presidenta.

 

A més a més, és patrona a la Fundació Boscana i Fundació Maria Raventós, consellera de Fundació Exit, Benefactora de la Fundació United Way Espanya, presidenta de la Comissió d’Impacte i Sostenibilitat del Cercle Eqüestre, i membre d’Idees&Filantropia, de la Junta de l’Asociación Española de Fundaciones i de la Junta de Monumenta (Cases i Castells de Catalunya).

 

De Carandini és la cara visible del llegat del seu besavi, Manuel Raventós i Domènech, i comparteix amb ell la passió per impactar i, millorar, la comunitat i el territori de Lleida.

 

 1. Premi a la jove emprenedora

Casandra Vicente, CEO i cofundadora d’Oshun, la primera marca digital del sector del Body Art.

Formada en el camp de la publicitat i les relacions públiques, Vicente s’ha especialitzat en la compra i el merchandising online, així com en el màrqueting digital, les xarxes socials i el lideratge.

La seva trajectòria professional es consolidà a les oficines europees de Google a Dublín, d’on prengué experiència i embranzida per donar forma, l’any 2020, al seu propi projecte professional. Es tracta d’Oshun, la primera marca digital del sector del Body Art.

Amb Oshun, Vicente es proposa millorar l’accessibilitat del tatuatge, el pírcing i la micropigmentació de qualitat a tots els nivells; i també esdevenir l’empresa líder en la digitalització d’aquest sector.

 

 1. Premi a la trajectòria

Sonia Alins, il·lustradora amb més de vint anys d’experiència i que ha aconseguit projectar el seu talent a nivell internacional.

Formada en l’esfera de les belles arts i la il·lustració, Alins ha dedicat gran part de la seva carrera professional a la il·lustració freelance.

Des de fa una dècada, està immersa en la producció d’obra artística pròpia, basada en la figura femenina i enllaçant el llenguatge visual surrealista i poètic. Inspirada en el corpus artístic d’Yves Klein i Joseph Cornell, i tot combinant materials com fils, plomes, teles o papers estampats amb la pintura, Alins ha creat subtils collages que contenen figures femenines que emergeixen d’un mitjà aquàtics indefinit.

Alins ha assolit projectar el seu talent a nivell internacional, premiant o seleccionant la seva obra en indrets tan destacats de la panoràmica artística com són la Society of Illustrators de Nueva York, l’Association of Illustrator de Londres o la Société Nationale des Beaux Arts de París.

 

 1. Premi a l’associada

Montse Cerqueda, degana de l’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida; i sòcia de Teixidó Associats.

Formada en l’àmbit de la gestió social i administrativa, les relacions laborals i els recursos humans, Cerqueda és actualment degana de l’Il·lustre Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida.

També desenvolupa les funcions de presidenta del Consell de Graduats Socials de Catalunya, i docent i presidenta del Patronat de l’Escola Universitària de Relacions Laborals de Lleida.

A més a més, des de fa gairebé dos anys, és sòcia de Teixidó Associats i directora de PYMES i Relacions Internacionals.

 

 1. Premi al millor treball de recerca o de tesi doctoral de l’any de la UdL

Carolina Climent, autora de la seva tesi doctoral Conceptualization of poor sleep quality in the context of fibromyalgia: from patient experience to management (2021).

Una recerca de gran qualitat, reconeguda amb el Premi Extraordinari de Doctorat de la Infermeria i fisioteràpia. El seu objectiu, en clau de gènere, és conceptualitzar la baixa qualitat del son en el context de la fibromiàlgia.

Així, prenent la Teoria de Maneig Simptomàtic com a marc conceptual des d’una perspectiva biopsicosocial, desenvolupa un protocol per a una intervenció educativa terapèutica basada en la web sobre el son i el dolor per a dones diagnosticades amb fibromiàlgia; identifica i sintetitza la literatura qualitativa disponible sobre l’experiència de la baixa qualitat del son en el context de la fibromiàlgia; explora com les dones adultes espanyoles diagnosticades amb fibromiàlgia experimenten i manegen la baixa qualitat del son; i descriu i analitza les propietats psicomètriques de les mesures de resultat autoinformades validades per avaluar la qualitat del son en la fibromiàlgia.

Un dels moments més especials de la vetllada ha estat el lliurament del xec de 4.900 € que Ap!Lleida va aconseguir en el darrer Sopar Solidari en favor de l’Associació contra el Càncer Lleida. També ha destacat el lliurament del Premi a la jove emprenedora per part de Caixa Rural, global partner de la trobada, a Casandra Vicente, en la seva aposta per la innovació, el talent femení i el potencial del territori.

 

Per altra banda, totes les premiades han rebut un exemplar de l’escultura ‘Madonna Mundi’, de la ceramista lleidatana Monti Mateu, on es combina i ressalta la sensibilitat i la força femenina.

 

Les candidatures als Premis Ap!Lleida han estat valorades per un Jurat configurat per les diferents entitats i organismes que donen suport al lideratge, la professionalitat i l’emprenedoria femenina

 

Un cop finalitzada la gala, les persones assistents han gaudit d’un sopar a peu dret, en el qual han compartit sinergies i també han pogut conèixer a les mereixedores d’aquests Premis.

 

<
FES-TE SÒCIA!
Directori

  Vols concertar un Ap!meeting amb alguna de les nostres sòcies, però no saps amb qui?

  Envia'ns un formulari, digues quin es el sector t'interessa, i des d'Ap!Lleida ens posarem en contacte amb tu.

  * Camps obligatoris
  Has d'acceptar la política de privacitat per poder enviar el formulari

   Sòcia que recomana:

   Correu electrònic:

   Títol per a la recomanació:

   Categoría:

   Descripció recomanació

   Enllaç "Més informació" (opcional)

   Imatge (opcional)

    Nom de la persona:

    Correu electrònic:

    Títol per a l'avantatge:

    Nom de l'empresa:

    Descripció de l'avantatge

    Enllaç "Més informació" (opcional)

    Imatge (opcional)