Llibre que recomanes: Cuenta contigo de Patricia Ramírez
Blog o podcast que recomanes: Victor Küppers
Pel·lícula o sèrie que recomanes (amb un enfocament d’estratègia, creixement professional, habilitats comunicatives, valors, etc.)
En Busca de la Felicidad basada en la història de Chris Gardner e interpretada per Will Smith.
COM A EMPRESÀRIA / DIRECTIVA / PROFESSIONAL / EMPRENEDORA:
1.Quina és la teva trajectòria professional?
Des de molt jove he treballat sempre, i sempre ho he fet per compte d’altri fins ara que he decidit emprendre.
Vaig començar a treballar una empresa de Mutua de salut durant setze anys, llavors el 2017 vaig ser mare i em va portar a replantejar moltes coses en l’àmbit professional i educatiu. Per el que em vaig formar i certificar per poder realitzar el canvi que volia.
2. Explica’ns una mica la teva formació.
Sóc Educadora certificada en Disciplina Positiva famílies e infància, Guia Montessori 0-6 anys, Coanch personal e infantil, Certificada en pedagogia Waldorf i desenvolupament infantil.
3. Quina és la teva marca personal?
La meva marca personal és Educa Positiu,té el propòsit Educar, créixer i aprendre en Positiu per la vida.
4. Volem conèixer la teva empresa. Ens l’expliques?
M’agrada presentar-vos EDUCA POSITIU on passo consulta presencial els Dilluns i a l’espera d’ampliar més dies al centre mèdic SOMMEDICS (Avda Francesc Macià 19-21 3a Planta, Lleida /Teléfono: 973 24 43 80 ) i resta de dies a CENTRE RESPIRA (Rambla Sant Jordi,núm. 2,Torrefarrera/Telèfon: 659 49 91 16) i també consulta online. Un espai on Educa, creix aprèn en Positiu per a la vida, basada en la neurociència i en la disciplina positiva, que s’enfoca en el fet que es creï un pla de vida, contemplant totes les àrees: personal, familiar, relacions i qualitat de vida.
4. En què et diferencies de la teva competència?
Totes som diferents, crec que la meva diferència està en allò a què em dedico… Un tema molt nou a les nostres terres, una professió nova…. i en constant evolució.
5. Amb quin canal digital o xarxa social t’identifiques més?
La veritat que sóc més de tracte directe, però les xarxes tenen un caràcter important i forma part del nostre dia. En l’àmbit personal amb Facebook, tot i que respecto la meva privacitat i la dels altres.
I quina et funciona millor en l’àmbit professional?
En l’àmbit professional amb la que em funciona millor és Instagram, ja que també tinc Facebook i Linkedin que crec que és el canal del futur.
6. Quin consell donaries a la sòcia Ap!, sigui quina sigui la seva professió?
Que no es rendeixin, que apostin per elles mateixes, i en els moments grisos segueixin i lluitin pels seus projectes i propòsits.
7. Com és el teu dia a dia?
Intento compaginar la meva feina amb la família. Els horaris de treball són en jornada contínua al matí i algunes tardes a la setmana.
Això fa possible que, en general, disposi de les tardes lliures, i m’ajuda a conciliar la meva vida familiar i poder estar amb la meva filla.
8. Amb quines habilitats t’identifiques més?
Transparent, positiva, implicada. M’agrada connectar amb les persones i amb ganes de poder aportar.
9. Tens la impressió que l’emprenedora/empresària/directiva/professional ha tingut l’evolució que esperaves?
Crec que hem de seguir recorrent camí i també, defensar les mancances de les dones empresàries per aconseguir millorar la situació actual. No obstant no hem de caure en el parany de masculinitzar-nos per progressar. Hem d’estar orgulloses de ser dones i ser com som.
COM A MEMBRE D’Ap!:
1. Per què et vas associar?
Aprendre de les altres dones emprenedores, aportar, donar-me a conèixer, col·laborar en activitats en benefici de la dona.
2. Quins són els teus objectius dins l’Associació?
No tinc cap objectiu concret, gaudir i compartir experiències personals i professionals que ens ajudin a millorar dia a dia i fomentar la cooperació.
3. Què esperes d’Ap!Lleida?
Compartir les nostres inquietuds i interessos semblants, vivències. Mantenir relació i suport
4. Què demanaries a les teves companyes sòcies?
Que no deixin de presentar les seves propostes, projectes, empreses o les seves activitats. Que participin, que assisteixin als actes, trobades, formacions i que comparteixin allò que les inquieta o que les emociona.
5. Com presentaries Ap!, a les persones que no són sòcies?
Un lloc on sentir-te acollida professionalment, on poder empatitzar amb més dones emprenedores i sentir-me connectada, on totes aportem.
6. Què trobes a faltar a l’Associació?
En aquest moment res… ens queda esperar, per més actes, Trobades, xerrades, cafès…