segueix-nos:
Desplaça per a descobrir
torna a dalt

Ap! Lleida

  /  Actualitat   /  Celebració a Lleida del plenari del Consell Nacional de Dones de Catalunya
Congrès Dones

Dissabte, 20 de novembre va celebrar-se a la Seu Vella de Lleida, el plenari del Consell Nacional de Dones de Catalunya (CNDC), en el que vam assistir com a membre que en formem part.

El CNDC és l’òrgan de participació i consulta de l’Institut Català de les Dones (ICD), de la Generalitat de Catalunya, que integra representants de 394 entitats que treballen en accions i programes en favor de la igualtat i la promoció de la dona, així com les diferents entitats de dones del territori català, per a les qüestions vinculades al Pla del Govern en matèria de polítiques de dones en els àmbits econòmic, social, educatiu, polític i cultural.
Organitzat en diferents grups de treball, dels quals destaquem “Dones, Empresa i Economia” del qual Ap! Lleida n’és membre actiu.
Dins l’ordre del dia es va presentar la intenció de dinamitzar les assemblees territorials, els grups de treball i arribar a ser un referent a través de manifestos, com el del Dia de la Dona Rural (que ja us vàrem fer arribar en el seu dia).

Enguany, la delegació de representants del CNDC, encapçalada per la presidenta del CNDC, Núria Balada, va presentar a l’ONU les estratègies que s’han incorporat a Catalunya a través del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 per complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb una mirada de gènere en totes les polítiques públiques.
La consellera de la Presidència i Portaveu del Govern, Elsa Artadi, va presidir l’acte tot anunciant diferents mesures que el govern està duent a terme en qüestions d’igualtat de gènere, entre elles: el desplegament de la Llei d’Igualtat; la creació del Segell d’Excel·lència en l’empresa (per aquelles que implementin polítiques d’igualtat) així com règims sancionadors per assegurar l’acompliment de la llei; el treball amb els mitjans de comunicació i també va parlar sobre el Pacte Nacional contra la violència masclista.

Ap!Solidari Publica la teva iniciativa solidària
Directori

Nom de la persona que ofereix la iniciativa:

Correu electrònic:

Títol per a la inicitiva:

Nom de l'empresa:

Descripció de la iniciativa

Enllaç "Més informació" (opcional)

Imatge (opcional)

Sòcia que recomana:

Correu electrònic:

Títol per a la recomanació:

Categoría:

Descripció recomanació

Enllaç "Més informació" (opcional)

Imatge (opcional)

Nom de la persona que ofereix la iniciativa:

Correu electrònic:

Títol per a la inicitiva:

Nom de l'empresa:

Descripció de la iniciativa

Enllaç "Més informació" (opcional)

Imatge (opcional)